Til sesongen 1939Til sesongen 1941

Sesongen 1940:

ble også en av de store. Allerede fra ca. 1. oktober hadde de aktive langrennsløperne om lørdagskveldene regelmessige treningsturer med etterfølgende badstu og gymnastikk. Hensikten hermed var å få de mest rutinerte til å veilede nybegynnerne, hvilket falt heldig ut. Men for hopperne var det visse vansker for eksempel med henhold til mangel på felles treningsbakke. Derfor bekostet vi sammen med Drammen og Omegn Skikrets en treningsbakke på Austadjordet, og hadde assistanse av Birger Ruud ved planleggelsen. Skiutvalget og bakkekomiteen utførte et stort arbeid, da vi hadde fått tildelt to skirenn i Drafnkollen, hvorav det siste med 30 km langrenn og spesiell 17 km og kombinert renn. Det første av disse rennene ble imidlertid avlyst på grunn av sjenerende vind som inntraff like før rennet skulle begynne. Styret søkte imidlertid NSF om tillatelse til å holde nytt renn den etterfølgende lørdag (dagen før Holmenkollrennet), og dette ble innvilget. Rennet ble meget vellykket med prima tilslutning fra de aktive. Spesielt satte gutta med «K» på genseren sitt preg på rennet. Clas Thunberg og den finske skitroppen var tilstede i bakken, og det var innlagt en liten høytidelighet før rennet, idet Andreas Mjelva holdt en tale for Finland, og Claes Thunberg svarte. Rennet dekket det store underskuddet fra lørdagen før, foruten at Drafnkollen fikk ca. kr. 750,00 i bakkeleie, og det kom inn kr. 700,00 til Finland ved innsamlingen som ble foretatt i bakken. Tiden for jubileumsrennet ble lagt i konkurranse med Birkebeinerrennet, således at vi ble nødt til å avlyse 30 km langrennet. Av samme grunn ble tilslutningen til det spesielle 17 km og det kombinerte rennet liten, men til hopprennet i Drafnkollen palmesøndag var tilslutningen utmerket. I forbindelse med rennet søndag ble det holdt en vellykket «ertemiddag».
Representasjonen utad var som tidligere stor. At dette var et pluss sportslig sett, viser alle de premier som våre løpere tok, men økonomisk sett var det ikke bare av det gode. Oscar Gjøslien ble i Holmenkollrennene nr. 4 på 50 km og nr. 9 på 18 km, og han fikk også til stor glede for alle Drafn-gutter, landets høyeste utmerkelse til skiløpere: Holmenkollmedaljen. Av hopperne var Willy Pedersen, Egil Nielsen, Fritjof Møller og Tore Fosbeck ivrige premieplukkere.

Vi kopierte fra året før å vinne 50-mannskonkurransen mot Lyn, riktignok med bare 47 sekunder. Men det viste seg at vi kunne, trass i pessimistiske spådommer.

Skiløperne erobret 182 premier, 13 lagpokaler og 7 kretsmesterskap.

Tilbake til hovedsiden



Gutta med «K» på brystet satte sitt preg på Drafnkoll-rennet.

Sverre Larsen.