Til sesongen 1937/38Til sesongen 1939/40

Sesongen 1938/39:

Drafn-Västafors, Sv. 1-2
Drafn-Reidulf    1-1 Seier på loddtrekning
Drafn-Nässjö, Sv.  0-5
Drafn-Drammens BK  1-0 Liga
Drafn-Ready     7-1 Liga
Drafn-Strømsgodset  4-0 Liga   
Drafn-Birkebeineren 0-0 Hurtigcup, seier på poeng
Drafn-Strømsgodset  0-0 Hurtigcup, seier på poeng
Drafn-Sparta     0-0 Hurtigcup, tap på poeng
Drafn-Bestum     3-0 Liga
Drafn-Stabæk     2-2 Liga
Drafn-Skiold     0-1 Finale


Juniorlaget, norgesmester 1939 og 1940, bak fra venstre: Harald R. Halvorsen, Finn Rodian, Bernt Steenberg, Thor Christensen, Leif Bråthen, Olav Hansen og Nils Forum. Foran: Leif Høel, H. Engebretsen, Steinar Sannes, Ivan Kowalevsky og Finn Pedersen.

Tilbake til hovedsiden

Da vi denne sesongen hadde et mesterskap å forsvare, ble treningen lagt noe hardere an enn foregående år, og laget ble praktisk talt uforandret, idet kun Sigurd Simonsen gikk ut. På grunn av dårlige værforhold fikk vi ingen treningskamper før seriekampene tok til, men vi hadde fått prøvd skøytene et par ganger på Ormtjern.

I ligaen hevdet laget seg meget bra, og ble avdelingsmester med ni poeng av ti mulige, med en målaverasje på 17–3.

NM-finalen gikk mot Skiold på Marienlyst, med resultat 1–0 til de røde etter en jevn kamp, hvor seiersmålet ble scoret ti sekunder før slutt. Dermed hadde vi tapt for første gang i en 11-mannsfinale.

Foruten i ovennevnte kamper deltok laget i såvel svenskeserien, Reidulfs jubileumsarrangement som i Vinterukens bandyturnering. I svenskeserien hadde vi besøk av Västanfors Idrottsförening 2. juledag, og det ble tap 1–2 etter en jevnspilt kamp. Første nyttårsdag møtte vi Nässjö, årets svenske mestere, og tapte 0–5. I denne kampen, som gikk i Sverige, måtte vi stille med et blandet lag og tre reserver.

I Reidulfs jubileumsarrangement, hvor deltakerne var Reidulf, Brage, Mjøndalen og Drafn, vant vi på loddtrekning over Reidulf etter at stillingen ved ordinær spilletid var uavgjort 1–1. Mjøndalen tapte for Brage, og det ble bestemt at finalekampen skulle gå neste sesong i Drammen.

I Vinterukens bandyturnering hvor spilletiden var 2x10 minutter, vant vi på poeng over Birkebeineren og Strømsgodset, men tapte med 5 poeng for Sparta i finalen.

Følgende spillere ble uttatt til landslaget: Haakon Kleven (kaptein), Knut Herstad og Martin Olsen, med Ove Nyhus og Asbjørn Haugan som reserver.