Til sesongen 1936/37Til sesongen 1938/39

Sesongen 1937/38:

Drafn-Strømsgodset            1-3
Drafn-Ready                   2-0
Drafn-Mjøndalen               0-0
Drafn-Frigg                   4-0  Liga
Drafn-Uppsala-Kamraterna, Sv. 1-10 Norsk/svensk liga
Drafn-Slottsbron              1-7  Norsk/svensk liga
Drafn-Drammens Ballklubb      5-2  Liga
Drafn-Grane                   4-0  Liga
Drafn-Lyn                     1-1  Liga
Drafn-Strømsgodset            1-1  Liga
Drafn-Mjøndalen               2-2  Finale
Drafn-Mjøndalen               4-2  Omkamp

Norgesmester 1937/38: Bak fra venstre: Martin Olsen, Sigurd Simonsen, Knut Herstad, Asbjørn Haugan, Erling Wilhelmsen, Hans Kleven, Hans Fredriksen og Tinius Corneliussen. Foran: Haakon Kleven, Ove Nyhus og Einar Bjørløw-Larsen.


Hammarby 1938. 26 december: Hammarby gör mål och Reymerspelarna Mattson, Sten Andersson, Camps, Tuna-Pettersson, Moggli Gustafsson och Dahlström kan bara kontatera faktum.

Tilbake til hovedsiden


Bandy i Tsjekkoslovakia i 1938,

Vi åpnet sesongen med det tradisjonelle møtet på «Kaffistova» i midten av oktober, og spillere og lagleder ble helt enige om å gjøre sitt ytterste for igjen å bringe et mesterskap til Drafn, da det jo nå var hele to år siden sist. Det var en stor oppgave laget hadde satt seg med så mange unge spillere, men hvorfor ikke? Treningen ble lagt deretter, og gutta gikk innfor saken hundre prosent.

28. november gikk den første treningskampen av stabelen. Det ble tap 1–3, og en skuffelse både for laget og andre Drafn-gutter. Imidlertid så det ut til at dette nederlaget ble en spore til fortsatt innsats, og i de etterfølgende treningskampene mot Ready i Drammen og Mjøndalen i Nedre Eiker, gikk det betraktelig bedre, med henholdsvis seier og uavgjort.

I Ligaen, hvor våre motstandere var Frigg, Drammens Ballklubb, Grane, Lyn og Strømsgodset, hevdet laget seg bra. Det gikk gjennom serien uten tap, og ble avdelingsmester med åtte poeng av ti oppnåelige.

I finalen om NM møtte vi Mjøndalen i Drammen, og her var det ikke mange som hadde holdt på Drafn, selv ikke de ivrigste Drafn-patrioter. Imidlertid, gutta ville det annerledes og leverte en helt igjennom strålende kamp – en av de beste som var vist i norsk bandy inntil da. Men resultatet ble 2–2, og ny finale ble berammet til Mjøndalen. Trass i lagets strålende innsats i Drammen, var det heller ikke denne gangen mange som hadde holdt på Drafn-seier, ikke minst fordi kampen skulle gå i Mjøndalen. men nå hadde laget fått selvtilliten, og seieren ble 4–2 – et helt igjennom rettferdig resultat.

Herom skriver Drafns Avis følgende:
«Bandylagets Norgesmesterskap er beundringsverdig nettopp for den lagprestasjon det er. Med seks unge spillere på laget maktet disse sammen med de eldre, scenevante Norgesmestere å nå frem – først til avdelingsvinner, for derefter å vise ennu bedre form og et spill i sluttkampen mo Mjøndalen, som er førsteklasses efter vår forhold. I Marienlyst-kampen, som endte 2–2 efter ekstraomganger, var begge lag jevne, men i omkampen i Mjøndalen gikk våre spillere ennu høiere, både i chanser og utnyttelse av disse. Drafns mesterskap er realt vunnet – landets beste lag vant mesterskapet, og de elve mann skal ha takk og honnør for innsatsen, det gode spill og den klubbånd dere har vist. Og lederen Gunnersen gir vi samtidig anerkjennelse, men vi tilføier at vi ikke har vært absolutt enig i samtlige laguttainger i år, men når enden er god, er allting godt!»

Laget deltok i en nyoppsatt svenskeserie. bestående av fire svenske og fire norske elitelag. Serien skulle strekke seg over to sesonger, og spilles alle mot alle met to ute- og to hjemmekamper. De svenske deltagerne var Slottsbrons Idrottsförening, Uppsala-Kamraterna, Nässjö Idrottsförening og Västanfors Idrottsförening. De norske var Mjøndalen, Grane, Stabæk og Drafn. Vi spilte hjemme mot Uppsala-Kamraterna og tapte 1–10. I Slottsbron, hvor vi altså møtte laget som ble svenske mestere i 1938, gikk det betraktelig bedre, idet vi her tapte 1–7, et resultat som var litt for flatterende sor svenskene, hvilket også de selv villig innrømmet. Denne svensk/norske serien var av stor betydning for norsk bandy, da norske lag på denne måten fikk en bedre forståelse av hvordan bandy skulle spilles, til glede både for seg selv og det store publikum.

Følgende var landslagsspillere denne sesongen: Haakon Kleven, Einar Bjørløw-Larsen, Martin Olsen, Asbjørn Haugan, Sigurd Simonsen og Ove Nyhus, sistnevnte som reserve. Av disse måtte dessverre Haakon Kleven og Asbjørn Haugan melde forfall på grunn av skader fra finalekampen.

B-laget spilte både om kretsmesterskapet for 1937 og 1938 mot Skiold, men tapte begge kamper.


Bandy i Frankrike 1938.