Til sesongen 1935/36Til sesongen 1937/38

Sesongen 1936/37:
Mjøndalen 3-3    Frigg   1-1
Skiold  0-1 Liga Strong  7-1 Liga
Frigg   4-2 Liga B14    2-0 Liga
Grane   1-3 Liga

Guttelaget, kretsmestere 1937. Hvem kan skaffe oss navnene???



Skiolds juniorlag 1937.

Tilbake til hovedsiden

Bandyen i denne sesongen må trass i flere nederlag betraktes som god. Det begynte nå å tynnes ut i rekkene innen deg gamle, gode bandylaget som klubben i så mange år hadde hatt glede av, og nye krefter fra Drafns yngre garde måtte til. Det var særlig gutter som Erling Wilhelmsen, Hans Kleven, Knut Herstad, Asbjørn Haugan og Martin Olsen som fikk i oppdrag å opprettholde bandylagets gode tradisjoner.

Treningen begynte tidlig på høsten med køller og tennisball på Marienlyst, samt løpetrening med bad. Etter seks uker kom isen på Konnerud, og vi benyttet søndagene til skøytetrening deroppe.

Så tidlig som 30. november var det sesongåpning mot Mjøndalen, hvor vi prøvde de unge gutta. Kampen lovet bra og endte uavgjort. Så fulgte en mindre god treningskamp mot Frigg.

I Ligaen åpnet vi med tap mot Skiold, mens de følgende kampene mot Strong, Frigg og B14 ga seire. Vi sto så meget godt i Ligaserien, og med seier over Grane ville vi være finalister. Gutta treente iherdig til kampen, og alt lå godt til rette, men mot det gode Grane-laget kom vi til kort, og det ble tap 1–3. Dermed røk håpet om finaleretten.

Etter ligakampene ble det spilt landskamp mellom NBF og AIF. Her deltok fra Drafn Einar Bjørløw-Larsen, Jamen Wilhelmsen og Einar Nilsen, mens Ove Nyhus var reserve.

I landskampen mot Sverige i Västerås var Ove Nyhus, Jamen Wilhelmsen og Einar Nilsen med. De gjorde sine saker bra og ble i pressen betegnet som de beste på laget.

På grunn av banevansker ble det ikke kåret noen kretsmester i B-klassen denne sesong, men det ble bestemt at vi sammen med Skiold og Mjøndalenskulle kjempe om mesterskapet i begynnelsen av neste sesong.


?Red Army 1937. An early Red Army squad.?