Norgesmester 1934/35: Sigurd Simonsen, Ragnar Haagensen, X, X, Sverre Berglie, X, Jamen Wilhelmsen og Gunnar Gundersen. Foran: X, Ove Nyhus og Einar Bjørløw-Larsen.

Karlstads-Göta bäst i bandy och ishockey - Avgörande ögonblick ... Bandyfinal 1935 mellan Göta och Västerås.

Tilbake til hovedsiden

Norgesmester 1934/35: Ove Nyhus, Gunnar Gunnersen, Håkon Kleven, Magne Olsen, Jamen Wilhelmsen, Ragnar Haagensen, Sigurd Simonsen, Øivind Raabe, Einar Nilsen, Hans Fredriksen og Einar Bjørløw-Larsen.

På grunnlag av fjorårets forholdsvis «svake» sesong var det ganske naturlig at en atter samlet seg for en «fulltreffer» i jubileumsåret. Interessen blant gutta var stor. Ragnar Haagensen ble igjen med som senterhalf, Jamen Wilhelmsen inntok sin gamle plass som ytre høyre, mens Einar Nilsen gikk i senter, der han viste utmerkede evner.

Allerede fra høsten 1934 gikk en i trening med kondisjonsturer, dampbad og skøytetrening. I serien gikk det bra. Frigg, Trygg, Heming og Forward ble beseiret, mens vi utkjempet en hård dyst mot Mjøndalen, som var plasert i samme avdeling, med resultat 2–2 og 1 poeng til hver. Drafn var dermed avdelingsvinner og finalist. Mesterskapet var også innenfor rekkevidde, og 17. februar ble finalen spilt på Mjøndalen Stadion med Stabæk som motstander.

Tross et snøfall med storm dagen i forveien opprant finaledagen med det herligste vintervær og god is. HKH Kronprins Olav og et stort publikum overvar kampen. Det ble en vellykket finalekamp. Begge parter begynte riktignok nor nervøst, men farten var hele tiden god. Det varte ikke lenge før kombinasjonene gikk lett og lekende i løperrekken vår, og Stabæks forsvar fikk mer enn nok å gjøre. Omgangens eneste mål kom etter 23 minutters spill. Einar Nilsen trakk Stabækforsvaret på seg – vippet så en løs ball bort til Jamen Wilhelmsen, og denne som sto bra plasert, slo ballen momentant i buret. Vi hadde mange gode sjanser til å øke ledelsen. Annen omgang ble meget bedre. Stabæk hadde da flere gode perioder. Riktignok hadde Jamen driblet seg igjennom hele forsvaret, men hadde det uhellet å skyte i stolpen, likesom Raabe og «Tralla» klikket på noen storfine sjanser. Og dette var da stillingen sto 1–0. Stabæk øynet mulighet fot utligning, og det var en prestasjon, da de under klyngespill oppnådde sin hensikt. Det var da gått 26 minutter av den andre omgangen. Kampen ble hårdere, mer spennende og enda bedre etter dette. Laget vårt gikk helt inn for seieren, og åtte minutter før slutt lyktes det Øivind Raabe å sette «vinnerballen» inn – 2–1. Resultatet av kampen var hermed gitt, men ufarlig var ikke Stabæk, som til siste stund kjempet for utlikning.

Etter den gode innsatsen av Drafn var det naturlig at landslaget ble Drafnpreget, og vi ble representert med fem spillere pluss en reserve, nemlig; Ove Nyhus, Jamen Wilhelmsen, Øivind Raabe, Sigurd Simonsen, og Einar Nilsen med Einar Bjørløw-Larsen som reserve. Ove Nyhus spilte sin første landskamp aldeles glimrende og var lagets bestemenn. Etter svensk praksis fikk han bestemannspremien.

Et uttatt lag spilte mot AIK i Stockholm, og her deltok Ove Nyhus, Jamen Wilhelmsen og Sigurd Simonsen.

B-laget spilte fire kamper i løpet av sesongen på grunn av at Marienlyst for en stor del var opptatt med 1. divisjonskamper. De utsatte kretskampene fra 1934 ble påbegynt, men da stillingen ble at Drafn, Skiold og Mjøndalen sto likt, kunne disse først spilles i 1936. Kretsmesterskapet for 1934 ble derfor sløyfet.