Til sesongen 1930/31Til sesongen 1932/33

Sesongen 1931/32:
Drafn B     2-1     Ready       2-4
Snarøen     2-1     Forward     4-3
Drammens BK 6-1     Skiold      0-2
Mjøndalen   2-1
Odd         6-1 1. runde NM
Ready   eeo 2-1 2. runde NM
B14         2-0 Semifinale NM
Grane       1-0 Finale NM

Norgesmester 1931/32: Bak fra venstre: Jamen Wilhelmsen, Sigurd Simonsen, Haakon Kleven, Yngvar Nielsen, Gunnar Gunnersen, Ragnar Haagensen, Hans Fredriksen og Øivind Raabe. Foran: Hans Olsen, Ove Nyhus og Einar Bjørløw Larsen.

Tilbake til hovedsiden

Som tittel for dette avsnittet kunne det være fristende å velge «Norgesmester i bandy etter seks års forløp. Halve Drafnlaget som årets landslag». Drafn ble jo Norgesmester i 1926, men dette var i 7-mannskockey, og det skulle altså gå seks år før et nytt mesterskap kom – klubbens første i bandy. Den snøløse vinteren ga bandyspillerne meget gode treningsforhold. Isen la seg tidlig, og været var «sånn passe», med aandre ord en vinter skapt for bandysporten. Interessen, særlig hos de yngre, vokste faretruende, så forhåndstreningen fra Drafn-hytta og på Stordammen hadde en mengde utøvere.

Sesongen ble åpnet med en rekke treningskamper for å få laget sammensveiset og kamptrenet til krets- og Norgesmesterskapskampene. Laget spilde seg da også opp for hver kamp. Vi hadde trukket Odd i første runde, og seierssifrene lød på 6–1. Allerede i andre runde møtte vi en av favorittene, Ready. Denne kampen ble mesterskapets hårdeste, og en av de beste som noensinne er sett på Marienlyst. Den gnisten og seiersviljen som gutta viste, var beundringsverdig,og ga også seieren etter forlenget spilletid. Søndagen efter gjentok laget bedriften i semifinalen mot Ballklubben av 1914. Finalen i Oslo 21. februar bragte det første bandymesterskapet til Drafn etter glimrende spill og med fortjent seier mot Grane med 1–0.

«Idrettsliv» skrev følgende om kampen: «Det var god sport Drafn gav oss igår. Selvsagt også dens motstander, Grane, som ikke stod langt etter. men det er mesteren som skal kåres i en cupkamp, og det faller da naturlig å gi Drafn noen blomster. Laget er meget jevnt, spillerne går godt på skøitene, og deres køllebehandling er så god at den tillater dem å gjøre noe ut av selv de vanskeligste situasjonene. Jeg vil ikke gå særlig inn på spillet eller de situasjonenesom oppstod under kampen, men nevne at Drafn i det store og hele lå litt over. Målet kom i annen omgang, mesterlig scoret av c.f. Arne Nilsen. Scoringen var så vakker og teknisk fullendt at publikum gav seg over. Dette var i omgangens 22de minutt, og da samme Nilsen noen minutter etter sendte nok et prosjektil i nettet, forstod man at Drafn skulde vinne. Det mål blev av dagens fortreffelige dommer J. Narvestad annulert for offside, hvilket fra enkelte hold blev klandret. Vi er dog av den oppfatning at avgjørelsen var korrekt. Banens beste mann var allikevel Drafns centerhalf Ragnar Haagensen, som viste en plasseringsevne og et blikk for spillet som vi nesten ikke husker vi har sett make til. Han var Drafns «first string», og han utrettet et kjempearbeid som klart kvalifiserte ham for landslaget mot Sverige. Halfen Hans Fredriksen har nu spilt seg frem til første klasse, og backparet er sikkert og støtt som fjell. Keeperen Nyhus rykket i og med denne kamp op i norsk eliteklasse. Forwardrekken hadde sine beste folk i Jamen Wilhelmsen, Sigurd Simonsen og Haakon Kleven.»

I kretsserien måtte vi se oss beseiret av Skiold, men vi ble en god nummer to med Mjøndalen som nummer tre.

På landslaget mot Sverige i Stockholm deltok Haakon Kleven (kaptein), Hans Olsen, Hans Fredriksen, Ragnar Haagensen og Jamen Wilhelmsen.

B-laget tapte den avgjørende kamp om kretsmesterskapet mot Mjøndalen 1–5.


Hammarby IF:s historia: Match mot Djurgården. Förmodligen annandagen 1931. På fotot står 1932. Stig Emanuel Andersson till höger, David H, i mitten och Sture L, till vänster.