Til sesongen 1929/30Til sesongen 1931/32

Sesongen 1930/31:

A-lagets kamper:
Mjøndalen     1-1     Drammens BK   14-2
Mjøndalen     0-2     Mjøndalen      3-1
Ready         1-2     Skiold         1-1
Strong        5-1 1. r. NM
Odd, Skien    w-o 2. r. NM (ingen is i Skien)
Mjøndalen eeo 1-2 3. r. NM

B-lag:
Mjøndalen     1-8
Mjøndalen     2-8

AIK:s svenska mästare i bandy 1931. Från vänster Algot "Agge" Haglund, "Pära" Kaufeldt, Otto Lindström, "Jompa" Nilsson, "Knutte" Johansson, Olle "Bällsta" Johansson, Sven Andersson, Erik Roth, "Mulle" Petersén, Jan-Erik "Rit-Ola" Garland, Curt "Dinty" Haglund.

Tilbake til hovedsiden

Omtrent samtlige av fjorårets spillere gikk tidlig i trening i håp om å oppnå en resultatmessig bedre sesong. Utvalget skrev til AIK, Stockholm, for om mulig å få møte et godt svensk lag før de obligatoriske kampene begynte. Meningen var å reise til Sverige i julen, men vi savner til dags dato svar på brevet, og noen Sverigetur ble det altså ikke. På grunn av de økonomiske vanskelighetene bandysporten arbeidet under, var det også vanskelig å arrangere kamper med gjestende lag, og av samme grunn kom sesongen til å stå i kretskampenes regi.

Først ble de utsatte og avgjørende kretskampene fra fjorårssesongen i klasse A og B mot Mjøndalen spilt. A-lagene spilte først uavgjort, men omkampen tapte vi 0–2. I B-finalen for 1930 seiret Mjøndalen klart, og senere møttes de samme lagene i finalen for 1931, og her ble det igjen seier til Mjøndalen.

I Norgesmesterskapets første runde beseiret vi Strong 5–1, og i andre runde skulle vi spille mot Odd i Skien. Da Odd ikke kunne fremskaffe is, fikk vi walk over. I semifinalen ble vi slått av Mjøndalen med 1–2 etter forlenget spilletid etter at Drafn hadde ledet 1–0 ved pause.

Om denne kampen sier «Idrettsliv»: Slik som værforholdene lå an natt til søndag, var man innstillet på utsettelse. Morgentimene endret såvidt på situasjonen at kampen kunne spilles. Isen var bløt, og efter som kampen skred frem, blev det issørpe. 7–800 mennesker overvar oppgjøret på Mariuenlyst om retten til finalen, men Drafn spilte ikke som ventet. Løperne fikk ingen pasninger i stand, og hele laget virket nervøst og bundet av defensiv spillemåte. Den taktikk eller spillemåte måtte bevirke at MIF fikk overtaket, og laget fortjente fullt ut sin seier. Vi var dermed ute av mesterskapet for den sesongen.

Søndag 1. mars spilte vi så kretsfinalen i A-klassen for 1931, igjen mot Mjøndalen, og seiret 3–1.

I landskampen mot Sverige deltok Haakon Kleven, og han var bestemann, mens Jamen Wilhelmsen, som også var uttatt, ikke kunne være med på grunn av benskade. Kjell Nielsen var utmerket dommer.