Til sesongen 1928/29Til sesongen 1930/31

Sesongen 1929/30:

A-lagets kamper:
Drammens BK 2-0
Drammens BK 1-0 1. r. NM (avbrutt og kansellert>
Trygg    1-3 1. r. NM
Skiold    4-1

B-lag:
Drammens BK 6-0
Skiold    6-3

Denna bild är tagen utanför Nylandskajen 1930 när IFK Nyland tränar.

Tilbake til hovedsiden

Om sesongen er det ikke stort å berette. Da vi stilte opp til kretskampene i klasse A og B mot Drammens Ballklubb 5. januar, var det bare de færreste av gutta som hadde hatt skøyter på bena, så det sier seg selv at formen ikke var god, til tross for at de fleste hadde drevet forhåndstreningen ganske bra. Spillet ga heller ikke grunn for optimisme.

Allerede søndagen etter skulle vi møte Drammens Ballklubb igjen, denne gang i første runde i NM. Grunnet dårlige baneforhold ble kampen utsatt og henlagt til Mjøndalen nestfølgende søndag, men her ble den avbrutt på grunn av snøvær da stillingen var 1–0 til Drafn.

Nå var sesongen allerede så langt fremskredet at Norges Bandyforbund så seg nødsaget til å foreta en ny oppsetning av rundene, hvor en del av klubbene, deriblant DBK, ble utelukket fra deltakelse. Etter den nye oppsetningen møtte vi Trygg i Drammen 2. februar. Trygg seiret fortjent 3–1 etter en tildels meget god kamp. Særlig andreomgangen var meget morsom, og vi ventet hele tiden på at gutta skulle klare utligningen.

I kretskampene i klasse A og B mot Skiold seiret vi 4–1 og 6–3 respektive. Dette ble sesongens siste kamper, idet de gjenstående ble utsatt til neste sesong. Vi var representert på landslaget ved Haakon Kleven og Sigurd Simonsen var reserve.


Hammarby IF:s historia. Göta gör sitt fjärde mål i en match.