Til sesongen 1927/28Til sesongen 1929/30

Sesongen 1928/29:

A-lagets kamper:
Mjøndalen   1-5   Göta, Karlstad 0-7
Drammens BK  7-1   Ready     1-3
Forward    4-1   Drammen-Osl  4-3
Drafn A/B-Odd 13-0
Grane     4-1 1. runde NM
Mjøndalen   2-3 2. runde NM

B-lag:
Mjøndalen   5-1   Drammens BK  15-3
Odd      4-3


Tilbake til hovedsiden

På Norges Bandyforbunds ting i 1928 ble det bestemt at en i sesongen 1928/29 skulle gå over til å spille bandy – 11-mannsspill – i likhet med Sverige. For Drafns vedkommende trodde en det skulle være en fordel, idet laget var kommet godt fra de bandykampene det inntil da hadde spilt. Vi gikk derfor sesongen imøte med lyse utsikter, ja endog i håpet om kanskje å bringe det første bandymesterskapet til Drammen, men skjebnen ville det annerledes.

Det ble ingen god begynnelse på sesongen, idet vi 23. desember tapte vår første kretskamp mot Mjøndalen på dennes bane med 1–5. Siden vant vi over Drammens Ballklubb, men det var litt av en skuffelse at vi ikke ble kretsmestere.

Det gode svenske laget Göta/Karlstad var i Norge for å spille mot Grane og Oslo Bylag, og det lyktes Drafn å få arrangert en kamp også i Drammen, den 30. desember. Tross Götas fremragende navn var publikumsinnrykket elendig, da bare om lag 150 mennesker overvar kampen. Men både for laget og tilskuerne var det god propaganga, selv om det ble tap 0–7. Vi hadde sett, lært og betalt både med mål og penger.

I NM vant vi i første runde over Grane i Sandvika etter en kamp som lovet det beste. I andre runde fikk vi Mjøndalen på hjemmebane. Her scoret Jamen Wilhelmsen to mål i første omgang, men Mjøndalen utliknet i annen, og så ordnet Sigurd Andersen vinnermålet i det 32. minutt. Dermed var vi ferdige i mesterskapet.

Av andre kamper som bør nevnes, er vel den mot Oslos beste lag på den tiden, Forward, som vi klart beseiret. Videre ble det 20. januar spilt en uttagningskamp Drammen–Oslo på Marienlyst der Drammen besto av syv Drafnspillere, to fra Mjøndalen og to fra Skiold. Drammen vant 4–3.

Odd, Skien kom på besøk 27. januar, men da enkelte av våre spillere deltok i treningskamp for landslaget, stilte vi med kombinert A- og B-lag.Seieren ble likevel så stor som 13–0.

B-laget hadde en utmerket sesong og ble kretsmestere. På landslaget deltok Haakon Kleven og Sigurd Simonsen, med Ragnar Haagensen og Jamen Wilhelmsen som reserver.