Til sesongen 1926/27Til sesongen 1928/29

Sesongen 1927/28:

A-lagets kamper:
Grane   1-9   Mjøndalen   15-2
Forward  1-1   B14      9-6
Oslo bylag 1-1
Grane   3-5 1. r. NM (avbrutt)
Grane   0-1 1. r. NM

B-lag:
Gullaug  16-1  Skiold A/B 12-6
Speed   13-2  Skiold   7-4

Bandykøller fra 1880-åra.

Tilbake til hovedsiden


Charles Goodman Tebbutts hjemmelagde bandykølle fra 1850.

Fra beretningen har vi klippet: «Drafn har hatt en sesong rik på skuffelser. Uten tvil har Drafn i år vært god for langt mer enn det lagets resultater viser. Derom talte mesterskapskampen i Sandvika sitt tydelige sprog. Sesongen begynte med et dundrende nederlag 1–9 i en privatkamp samme sted – en kamp hvor laget stilte op helt uten trening. Det er nok utenfor tvil, at Drafn i år har forsert treningen for sent. De store, viktige kampene kom for tidlig. Hvorledes det ville gått i mesterskapet, om laget hadde vunnet sin kamp mot Grane, hvad jo mange mente de godt kunde ha gjort, ja, se det er ikke godt å si. Det er imidlertid meget som tyder på, at Drafn nettop da var på vei mot sin 1926-form. At spillerne efter sitt nederlag mot Grane ikke gjorde sig særlig gjeldende unde bandytreningen, er mindre å hefte sig ved. Et lag som er slått ut under de obligatoriske kamper, pleier sjelden her i landet å vedlikeholde formen.»

I NM i første runde møtte vi igjen Grane. Kampen ble spilt i Sandvika 15. januar, der et voldsomt snøvær satte inn. Jacob Ramm, som var dommer, blåste av kampen, som fortsatte som privatkamp. Grane seiret 5–3. Omkampen ble spilt 27. januar på samme sted. Laget satte alt inn for seier, men måtte igjen se seg slått, denne gangen 0–1.

I kretskampene som gjensto fra 1927, gikk det meget bra. A-laget seiret over Mjøndalen med 15–2. B-laget gikk ubeseiret gjennom sesongen og ble kretsmester.

Etter et meget stort snøfall denne vinteren ble ikke Marienlyst opparbeidet på nytt, og kretskampene for 1928 ble sløyfet. Med henblikk på landskampen mot Sverige, spilte laget en treningskamp mot et Oslo-lag. Resultatet ble 1–1. Sigurd Simonsen og Haakon Kleven ble tatt ut til landslaget.


Czechoslovakia Bandy History - Outdoor Game in Košice.