Til sesongen 1927Til sesongen 1929

Sesongen 1928:

Sesongen var preget av forberedelsene til de olympiske vinterleker i St. Moritz. Blant medlemmene våre fikk Henry Gjøslien og Johan Støa anmodning fra Norges Skiforbund om å trene med en eventuell deltakelse for øyet. Johan Støa ble siden tatt ut som en av Norges representanter i 50 km langrenn og deltok også med heder i et 50 km langrenn i Chamonix ved de franske mesterskap. Henry Gjøslien fikk dessverre benskade av den forserte treningen Norges Skiforbund påla de uttatte løperne, og hadde derfor ikke anledning til å delta i uttakningsrennene. Ola Meldal derimot deltok i uttakningsrennet i Fluberg og leverte respektable ting. Han var videre en av Norges Skiforbunds representanter ved de internasjonale renn i Stockholm, men ble dessverre også syk og dermed avskåret fra videre deltakelse. Trass i at vi hadde to av de beste løperne våre på sykelisten og én i St. Moritz i over tre uker, kunne klubben likevel se tilbake på ytmerkede resultater i løpet av vinteren. Det ble 67 premier og fire pokaler, altså noe mindre enn i den foregående sesong. Tett opp til forannevnte løpere kom Sverre Larsen som også hevdet seg i den sterke konkurransen. Drafn hadde også en meget god juniorklasse, hvor Sigurd Andersen, Fritz Pettersen og Frank Gabrielsen kjempet om 1.-plassen. Sigurd Andersen deltok som kretsens representant i Hovedlandsrennet i Narvik. Ved velvillig imøtekommenhet fra eierne av Austad gård, fikk vi en utmerket treningsbakke. Bakken ble kanskje ikke så meget brukt i tiden som kom, men den ble et samlingssted for våre juniorhoppere. Det ble også holdt en del renn i bakken for de yngre klasser.

Skiutvalget tok initiativet til om mulig å utbedre Strøtvedtbakken for at den bedre skulle tilfredsstille de fordringene som både kløperne og publikum stilte til en moderne konkurransebakke. Saken ble diskutert på et felles representantskaps- og styremøte, og det ble neddsatt en komite som besto av ingeniør Solberg, Arthur L. Mosness og Christian Stange, til videre utredning av saken.

Drafn arrangerte kretsrennet 1928 på deling med Drammen og Omegn Skikrets 14.–15. januar med langrenn fra Maraienlyst og hopprenn i Strøtvedtbakken. Rennet innbragte oss kr. 150,–. Drammensrennet 1928 var av Norges Skiforbund satt opp som landsrenn. Også her gikk langrennet fra Marienlyst, og hopprennet i Strøtvedtbakken. 126 mann var påmeldt, men rennet ble dessverre ødelagt av regn og snøstorm og endte med et underskudd på kr. 541,20. Thorleif Haug fikk 1.-premie i seniorklassen.


Sesongforberedelser i St. Moritz.

Tilbake til hovedsiden



Henry Gjøslien og Johan Støa.

Sørperennet ble avviklet med rekorddeltakelse og var så stort at det kverde omhyggelige forberedelser som de største langrenn.

Telegram ble sendt til morgedal Idrettslag 25. mars 1928:
Vi sender vår hilsen som fra sønn til far,
til dere som lærte oss hvad skiene var.
For verden er nordmenn og ski samme ting,
og klassisk er ordet telemarkssving.
Vær hilset på dagen, takk for heder og gavn,
vær hilset fra Hauer´n, Gjøslien og Drafn.