Til sesongen 1926Til sesongen 1928

Sesongen 1926/27:

Hadde skiløperne hatt en god sesong forrige år, så ble denne om mulig enda bedre. De fleste av guttene viste en interesse for treningen som det var en fornøyelse å følge, og resultatene ble også deretter. Av de fem seniorhopperne bør fremheves Thorleif Haug, Nic. Fuhre og Adolf Ruud, og av A-løperne taler navn som Henry Gjøslien, Johan Støa og Ola Meldal for seg selv. Glimrende prestasjoner som Henry Gjøsliens seier i Holmenkollens femmil, Johan Støas seier i Hovedlandsrennets tremil og femteplass i 50 km kunne neppe noen annen klubb vise maken til. Blant B-løperne hadde vi «coming men» som Sverre Larsen, Reidar Jensen og Sigvart Egge. Ved Sigvarts utmerkede løp i årets femmil (30. premie), ble det slått fast at Drafn fremdeles hadde verdens beste tremannslag over de lange distanser. Juniorhopperne hadde i sin midte utmerkede løpere som Åge Formoe, Einar Olsen, Sigurd Andersen, Ivar Iversen og Oscar Gjøslien. Klubben næret store forhåpninger om at disse guttene med heder ville forsvare klubbens farger i årene fremover, noe som også skulle vise seg å holde stikk.

Sesongens høydepunkt var naturligvis Henrys seier i «femti´n». Dette var 7. gangen en Drafn-gutt gikk til topps i dette skisportens maratonløp. Skigutta erobret i alt 84 premier, Drammenspokalen til odel og eie, Drammens og Omegns hopprennpokal, 3 Damenes pokal (Sigurd Andersen), Kretspokalen for beste kombinertløper (Johan Støa) og Bratli-pokalen for beste lengdeløper i Nydalsrennet (Johan Støa).

Drammensrennene ble holdt 19.–20. februar som landsrenn, og tross sterk konkurranse med seks andre renn, hadde disse likevel etter energisk forarbeid samlet en rekke av landets beste løpere. Hopprennet foregikk i sterk snøstorm, men det ble en såvel sportslig som økonomisk suksess. I årsberetningen fremfører styret klubbens hjerteligste takk for den gode kontrollen som «gamlekara i Drafn», med Representantskapet i spissen, utøvde under rennet.

3. april arrangerte vi sammen med kretsstyret et åpent hopprenn i Strøtvedtbakken. Her ble det vist mye god hopping, men det økonomiske resultatet var mindre tilfredsstillende, blaant annet fordi en ikke hadde den nødvendige kontroll i bakken, da Sørperennet måtte avvikles samme dag. Dette fikk en noe mindre tilslutning enn vanlig, 49 mann i langrennet og 33 mann i hoppbakken.

For første gang i klubbens historie ble ett av dens medlemmer, Johan Støa, tildelt Egebergs Ærespris for sine fremragende prestasjoner på ski, i friidrett og på sykkel. Det er den høyeste æresbevisning en norsk idrettsmann kan få.

Tilbake til hovedsiden



Johan Støa ble tildelt Egebergs Ærespris.