Til sesongen 1919/20Til sesongen 1921/22

Sesongen 1920/21:


A-lagets kamper:
Drafn–Trygg       3–10
Drafn–Ørn        9–1 1. runde NM
Drafn–Kjapp       18–1 2. sunde NM
Drafn–Ready       3–7 Semifinale NM

B-lag:
Drafn–Frognerkameratene 21–1
Drafn–Ready A og B    9–7Tilbake til hovedsiden


Red. anm. 2009:
Det diskuteres innimellom om det var ishockey eller bandy Drafn startet med i 1920. Navnet var ishockey, og det var Norges Ishockeyforbund som organiserte sporten. Men for å rydde all tvil unna: Det var bare i navnet. Det er helt klart at det var snakk om sjumannsbandy, med krumme køller og med ball!

Forventningene var store, og på generalforsamlingen i november ble Josef Wahlin, Martin Johansen og Harald R. Halvorsen valgt til hockeyutvalg. Den første treningen begynte allerede 13. november, da isen hadde lagt seg ute ved Lierstranden. Fra samme tid hadde klubben fått leid Bragernes skoles gymnastikksal til innendørstrening, og 15. november ble denne satt i gang. Hver tirsdag og fredag møttes spillerne. Gundolf Bjørnstad ledet gymnastikkøvelsene, mens Wahlin instruerte i køllebehandling og andre hockeyfinesser. Samtidig gikk det også i orden med faste treningstider på isen ved Strømsø.

De gutter som startet vår karriere på isen og som spilte de første kamper, var Leonard Syvertsen, Olaf Saure, Hans Olsen, Martin Johansen, Kjell Nielsen, Josef Wahlin og Morten Mortensen. Det ble trent flittig, og fremgangen kom etter hvert. Den første kampen gikk mot Trygg, Oslo, og ga tap 3–10.

I NMs første runde møtte vi Ørn på Hortensbanen, og seiret lett 9–1. I denne kamp spilte Martin Johansen høyre wing og Mortensen senterhalf. Søndag 30. januar møtte vi Kjapp, Rukan på Marienlyst i andre runde og vant 18–1. Dermed var vi i semifinalen allerede i vår andre sesong, men her fikk vi mesterlaget Ready, og det ble stryk 3–7.