Til sesongen 1921/22Til sesongen 1923/24

Sesongen 1922/23:

A-lagets kamper:
Drafn-Trygg   5-3
Drafn-Ready   2-8
Drafn-Trygg   3-7
Drafn-Forward  8-6
Drafn-Frigg   3-7
Drafn-Skiold  11-0
Drafn-Hamar  15-1 1. r. NM
Drafn-Moss IF 11-0
Drafn-Frigg   8-3 Semifinale NM
Drafn-Ready   1-7 Finale NM

B-lag:
Drafn-Ready   9-0
Tilbake til hovedsiden


NM-finalister 1922/23, bak fra venstre: Ragnar Haagensen, Hans Olsen, Morten Mortensen, Leonard Syvertsen, Jamen Wilhelmsen, Sigurd Simonsen, Josef Wahlin.

Da tre av fjorårets spillere, Kjell Nielsen, Olaf Saure og Martin Johansen, ikke skulle delta, var det ikke fritt for at vi nærte bekymringer for laget. Imidlertid ble vi meget forhåpningsfulle etter den første kampen, som ble litt av en sensasjon, idet vi for første gang slo Trygg med 5–3, et helt riktig resultat etter lagets gode spill. Den påfølgende søndag tapte vi meget knepent for Norgesmester Ready. De kom hit med sitt A- og B-lag, men det var først i de siste minutter at Ready fikk overtaket. Etter A- kampen stilte B-lagene opp, og her var det vår tur til å være den overlegne.

Vi seiret i privatkamper over Frigg, Forward og Skiold og skulle hatt en avgjørende pokalkamp mot Ørn, men da Ørn trakk seg, fikk vil pokalen til odel og eie.

20. januar begynte mesterskapskampene. Laget var satt opp mot Hamar på dennes bane, og vi seiret 15–1. Andre runde gikk i Moss 27. januar, der vi hadde hele spillet og seiret 11–0. Vi var igjen i semifinalen. Denne ble en triumf for Drafn, Spillerne var enige om – i år eller aldri – og etter en spennende kamp mot Frigg, ble vi finalist med sifrene 8–3.

Endelig hadde vi nådd vårt store mål; FINALEN! Finalekampen mot Ready ble også etter avisene å dømme og trass i snøvær, en av de beste som inntil da var spilt. Dessverre ble det nederlag 1–7. Løperne fikk ikke anledning til å briljere, men spilte likevel bra. Resultatet av hockeysesongen er meget smigrende, og ansporer til fortsatt fremgang. «Spillermateriell og vilje er der», skrev hockeykomiteen i sin beretning.