Til sesongen 1920/21

Josef Wahlin forteller:

I 1919 da jeg kom til Drafn, henvendte jeg meg til styret for å få klubben til å begynne med hockey. Dette fordi jeg ble bekjent med at Drafn flere ganger hadde forsøkt å skaffe bane til hockey. Straks etter ble det innkalt til et møte, og det viste seg at interessen var stor. På dette møtet ble det besluttet å få startet et parti. Endel av de litt eldre Drafn-gutter anskaffet seg utstyr og begynte treningen, men etter en tid innså jeg at vi måtte få med de unge, skulle det bli noe virkelig av.

Vår første kamp skulle spilles mot Ready, men det viste seg at vi ikke kunne få køller her i byen, og vi måtte da telefonere til Gresvig i Oslo for å få tak i disse. Dette var lørdags eftermiddag før kampen, og firmatet svarte at de ikke kunne skaffe køller med «snurring» på. Da Gresvig heller ikke kunde få avsendt køllene så tidlig at vi kunne få disse til kampen, reiste jeg til Oslo med 9-toget om aftenen for å hente køllene som var innlagt hos portneren på Oslo Vestbanestasjon. Her ble de hentet, og jeg kom tilbake kl. 1.30 natt. Av Halvorsen, juniorlederen, som ventet på jernbanestasjonen i Drammen, fikk jeg låne vedskjulet, og i 12-15 graders kulde, som forresten ikke generte noe den gang, gikk vi i gang med surringen av køllene. Med dette arbeidet var vi ferdige kl. 4 om morgenen.

Den gamle norgesmester, Ready, kom på besøk, og i vår første kamp forbauset nybegynnerne med å tape knepent 10-11 mål. Ready hadde muligens ikke hele sitt mesterskapslag med, men derfor er ikke Drafns prestasjon mindre.

Tilbake til hovedsidenJosef Wahlin.