Til sesongen 1911Til sesongen 1913

Sesongen 1912:

Ørn, Horten    0-0   Lyn, Oslo    0-0
Urædd, Porsgrunn 5-2   Fram, Larvik   1-5
Ørn, Horten    3-0   Celtic, Glasgow 0-9
Ready       2-0   Frigg, Oslo   0-9
Gamlekara, Kr.a 10-2   Stavanger IF   1-4 1. r. NM
Ørn, Horten    4-1
Tilbake til hovedsiden


Drafn-Celtic 0–9, 8. juni 1912
Drafns lag: H. Eliassen, Th. Thoresen, H. Borgersen, Th. Cristoffersen, Einar Thoresen, Sigurd Johansen, Josef Johansen, Alf Lie, Marcus Thoresen, Jens Evensen, A. Friis.


Da ballen sprakk!


Fra 2. runde i Norgesmesterskapet: Stavanger Idrettsforening–Drafn 4–1.

Fotballsesongen var livlig og god. Flere hårde kamper spiltes, og klubbens lag klarte sig bra. Allerede 28. april spiltes den første kamp mot Ørn på Horten. Den 5. mai hadde vi Lyn, Kristiania på besøk, og efter en meget interressant kamp spiltes uavgjort 0–0. 12. mai reiste laget til Porsgrunn for å spille mot Urædd. Vi vant her en overraskende og flott seier på 5–2. Vi skal huske at Urædd på denne tid stilte et av de beste lag i landet.

I pinsen hadde vi Fram, Larvik på besøk, men her gik det ikke efter forventning, idet Fram seiret stort med 5-1.

Kretskampene begynte for vort vedkommende den 2. juni. Vi spilte mot Ørn på Horten og denne gang spilte laget annerledes enn mot Fram, og det blev følgelig en flott seier på 3–0.

Årets ubetinget lærerikeste og største arrangement hadde vi da klubben efter meget strev hadde fått i stand en kamp mot de berømte skotter Celtic fra Glasgow. Kampen fant sted lørdag 8. juni. Skottene viste et så ypperlig spill som man aldri før har sett i Drammen, og seiret 9–0. Våre karer spilte bra, men de kunde selvfølgelig ikke stå sig mot mestere som Celtic. Vi husker fra kampen at Celtics centerforward som var Skottlands beste, fikk cornere lagt nøiaktig på hodet, og således sattes ballen flere ganger direkte i nettet med en virtuos presisjon. Han greide også å skyte ballen gjennem plankegjerdet bak målet.

Næste dag, søndag, spiltes det mot Drammens Idrettsforening til inntekt for Barnehjelpsdagen. Vi manglet noen av våre beste spillere, og dette sammen med foregående dags kamp, gjorde nok sitt til at vi tapte, tiltross for sterk overlegenhet i banespillet.

Søndag den 16. juni spilte vi vår siste kamp mot Ready om pokalen. Ready spilte best og vant 2–0, og var dermed vinner av pokalen. Den 23. juli fikk vi et svært tap mot Frigg; 0–8.

Også i dette år vant vi kretsmesterskapet efter utmerket innsats. Der spiltes dobbelt serie, såvel i 1911 som 1912. I Norgesmesterskapet fikk vi en tur til Stavanger, og mot Stavanger IF tapte vi 1–4. Den lange reisen bekom ikke spillerne vel, og da man dessuten spilte på gress, som var helt ukjent for våre folk, var man handicapet og stavangerne spilte den hele tid overlegent.

I finalekampen om Vestfoldmesterskapet mot Ørn spilte laget glimrende og vant 4–1. Drafn var kretsmester for året 1911 og 1912, og navnet Drafn begynte å bli kjent utover det ganske land.

Norgesmesterskapet 1912

1. runde
29/9:
NTHI–Mercantile    0–6   Start–Fram, Larvik   2–9
Sarpsborg–Hamar FK  1–0   Stavanger IF–Drafn   4–1

Semifinale
30/9:             6/10:
Mercantile–Sarpsborg 2–0   Stavanger–Fram, Larvik 2–4


Finale
20/10:
Mercantile–Fram, Lar. 6–0