Til sesongen 2014 - Til sesongen 2016

VINNERVILJE AVGJORDE I HOKKSUND! Det var vinnerviljen, noe kvalitet, samt noe taktisk defensivt som gjorde at gutta og Drafn dro i land en deilig borteseier 2–3 (1–1) mot Hokksund, som er det beste laget vi har møtt til nå.

Raji Khantaruban
Preddy Pusparaja (Marius Madsgård 30 min)

Tilbake til hovedsiden

Vinnervilje og stayerevne for laget gjennom 90 minutter, ble avgjørende i en match som bølget fram og tilbake, og var svært jevn.

Hokksund er det laget som har hatt flest strenger å spille på av lagene vi har møtt foreløpig, og dermed også det beste vi har møtt.

1. omgang startet med et visst Drafn-press, og vi skapte noe på direkte inn i bakrom på Bongana Monga, som tok med seg midtstopperne på mange turer, og dette skulle også bli avgjørende.

Hokksund skapte også farligheter, men det var Drafn som tok ledelsen etter at Bonga satte sperre, spilte Besmir Thagi litt venstre, som bredsidet inn nydelig i motsatt hjørne til 0–1.

Ledelsen varte ikke lenge, da Hokksund fikk et meget billig straffespark på hands på tuppen av 16 meteren. 1–1! Omgangen fortsatte med fram og tilbake for begge lag, og begge lag kunne tatt ledelsen, men ebbet ut med 1–1 til pause. 2. omgang startet med omtrent samme matchbilde, og vi måtte ligge i mye lavt press, da omstillingene kom litt sent, og da ble det noe lavt, da Hokksunds midtbaneledd var ballsikre.

Gutta jobbet ok defensivt, og spilte mer direkte opp på toppledd, og skapende var vi, og når vi klarte å fylle opp i ettertrykk offensivt, fikk vi avsluttet angrepene.

Matchen hadde nerve, to gode lag som jaktet mål, og intensiteten og tempo var mye høyere enn i tidligere matcher. Igjen skulle Hokksund få straffespark, da vi ble fintet ut, og var litt sent ute i tacklingen, og Hokksund opp i ledelse 2–1 etter 68 minutter.

Hokksund var farlige når vi ikke sikret tidsnok i bakre firer, og de skapte gode muligheter. Men nå våknet igjen guttas vinnervilje, kantene fikk flere oppspill i deres mellomrom, utfordret, og Drafn var igjen med i matchen. Gutta VILLE snu dette..

2–2 etter 77 minutter, da vi skar innover fra kant, Bonga satte igjen sperre på deres midtstopper, fikk ballen, vendte opp, og satte ballen i nærmeste hjørne. Super scoring igjen.

Krefter har man alltid litt ekstra når det virkelig trengs. Så også for Drafn nå, og det lyser av gutta, vil fram... 2–3 etter 80 minutter på en corner fra Besmir Thaqi, Bonga vant førsteballen, og Vegard Røed plukket opp returen, var sikker på labben, og satte ballen opp i nettaket.

Etter dette med 10 minutter igjen, gjorde Drafn en liten formasjonsendring, og hadde viljen til defensivt arbeid for hverandre, og James Etokebe fikk igjen en alene med keeper-situasjon på kontring, men keeper reddet. Matchen ebbet ut med struktur, og gutta snudde dette med sin vinnervilje. Bra!!!

Defensivt var det fortsatt noe å gå på i lagpress samla, og omstillingen må gå raskere mot de beste lagene i høyt press. I lavt press derimot, var det ok struktur.

Offensivt er vi skapende når vi utnytter mellomrom/bakrom tidlig, og fysikk fremme var viktig i dagens match, og lager 3 mål på 8 målsjanser, det er godkjent.

Oversikt og førsteberøringen vår er alltid noe å gå på, men Drafn har kvalitet offensivt, som ofte er uforutsigbart med gode bevegelser.

8–8 i målsjanser forteller at dette var jevnt, men gutta viste igjen at vinnerkulturen fortsatt er tilstede. Defensiv struktur og kvalitet i gjennombruddsfasen offensivt, samt vinnerviljen ble avgjørende for Drafn denne gang. Herlig!!!