Til sesongen 1943Til sesongen 1945

Sesongen 1944:

De fleste idrettslagene i Norge gikk i dvale under krigen. Likevel ble det drevet illegal idrett. Vi kommer tilbake til dette senere.

Tilbake til hovedsiden


Sommeren 1944 skulle vi spille «finalen», mot Vålerengen i Oslo med rent Drafn-lah, men i siste liten måtte den innstilles. Av Drafn-gutter som deltok mest i disse «distriktskampene», under krigen og i den «illegale» fotballen, kan blant andre nevnes Hans Fredriksen, Einar Rinker, Ove Nyhus, Lorang Corneliussen, Kåre og David Eriksen, Fredrik og Olaf Moe, Erik Thalberg, Hans Engebretsen, Gunnar Gulbrandsen, Sverre Uhnger, Arne Jacobsen, Trygve Hansen, Hans Kleven samt Erik Carlsen. Drivkraften i disse årene var Hans Fredriksen. Etter å ha drevet fotballe i «det dunkle», slo interessen ut i triumferende glede da «frigjøringen» kom i 1945, og alle tidligere klubber tok sine gamle baner i besittelse.

Drafn kom i virksomhet og naturligvis også fotballgutta. Det sto store oppgaver foran dem. Fotballen skulle bygges opp på nytt og føres opp til det nivå hvor den hadde hørt hjemme før krigen. Det var som sagt arbeid og oppgaver nok, og guttene klemte i vei på ny frisk.