I Say Sir,
Bandy Is It?

Måpende lokalbefolkning, knisende fjortisjenter, hallbetjenter med tryner som spørsmålstegn, og fire drammensere i samspill med ynglinger fra Imperiets Hovedstad.

Av Asbjørn Nordem Karlberg
(tekst og foto)

Undertegnede hadde møtt fram i egenskap av fotograf og skribent, men ble halt utpå isen som instruktør da storbyens barn skulle introduseres for det kongelige ballspillet BANDY.

Moro var det lell, selv om føttene fortalte med økende volum at det er 12 år siden sist skrotten spilte med stålskinner som fottøy.

I første omgang gjaldt det å få barna fortrolig med den buede kølla og den oransje ballen, få balanse på jernene og begge hender på skaftet. Litt enkelt samspill og forsiktige forsøk på å forsere kjegler i slalåmstil.

Noen av de fremmøtte hadde dog forsøkt seg i søstersporten ishockey, og viste fine takter. De uttalte seg rosende om sporten etterpå, og særlig foreldrene var begeistret: Dette var et renere spill enn de var vant med fra hockey, og her kan det faktisk vare mulig å spille teknisk godt uten å bli meiet ned av store, sterke vektløftere.

Rune Jahnsen fra Drafn/Skiolds bandyskole var i strålende humør etter arrangementet: Dette var en strålende suksess! En god begynnelse når man vil reintrodusere bandyen i England. Sverre Erling Nilsen, fra samme kilde, nikket bifallende og mente det var grobunn for sporten på balløya: Her gjelder det bare å få fatt på et par ildsjeler.

Og et par slike ildsjeler var faktisk tilstede i Alexandra Palace Ice Arena: Undertegnede ga bort sin hjelm til denne ildsjel med tanke på at alderen nok gjør at dette var siste opptreden med nevnte hodeplagg. Syn og koordinasjon frarøver meg nå ethvert talent for dette spillet, og denne supermor fra Londons vestkant har mer bruk for min gamle Jofa-hatt!

Alle deltakerne fikk tildelt medalje med inngraveringen: «Bandy In London 2004», samt infomateriale om sporten. Videre fikk hallen beholde alle køller og baller fritt til utlån, når interesserte poder og podinner vil forsøke det edle ballspill.



Tilbake til hovedsiden



Bandyslalåm for storbyens smågutter.


Kunstfrossen isbane i et gammelt slott. En underlig følelse å spille bandy i et flere hundre år gammelt slott i bandyens hjemby.


Rune Jahnsen lærer unguttene om cornerens hemmeligheter.


Turens opphavsmann Edgar Malman deler ut infomateriell.


Så deler vi opp lag og spiller en kamp...


En skøytetype vi ikke har sett i Norge ennå.


Med bandyutstyr på Londons undergrunnsbane: Fra venstre Rune Harald Jahnsen, Sverre Erling Nilsen og Kjell Norman Nilsen.